IV. Classic Škoda Weekend

Další ročník CŠW je za námi! A přinesl řadu novinek. Potěšitelný je stále stoupající zájem o akci, který potvrdil počet startujících posádek. Oproti minulému ročníku vzrostl letos téměř o třetinu. Ještě více potěšitelná je skutečnost, že startovní pole tvoří rok od roku více hodnotných vozidel, skutečných veteránů, nejen podle věku.

IV. Classic Škoda Weekend

Sraz proběhl u Škoda Auto muzea s tradiční návštěvou jak muzea tak i depozitu. I zde je pokaždé něco nového k vidění. Tentokrát i před muzeem.

Na akci s námi letos poprvé spolupracoval také p. M. Bumba z Liberce a hned to bylo znát. Perfektně připravený itinerář zavedl posádky do krásných koutů kraje. Kdo chtěl, mohl odbočit z trasy a vyjet na Ještěd. Největší zážitek odtud má posádka nejstaršího vozidla soutěže, kterou na vrcholu hory zastihla prudká bouře.

Cíl první etapy byl, jak jinak, v prostorách pivovaru Konrad, ve které je i automuzeum. Došlo i na slibované překvapení – prototyp vozu Škoda se vzduchem chlazeným motorem. V jehož útrobách se našla i jedna zapomenutá plechovka od oleje.

Pan Roman Davídek z  AMK Jičín, tvůrce trasy druhé etapy, předvedl, proč má soutěž Veteránem Českým rájem tak vysoký kredit. Naše posádky musely bojovat s trasou a některé i s nepřízní počasí, když je na cestě zastihla průtrž mračen. A když se třeba zrovna nacházíte na vrcholu Ještědu, tak si jízdu, resp. sjezd! dolů dvakrát či vícekrát rozmyslíte. A přesně to posádky udělaly a do cíle sice dorazily s větším, či menším zpožděním, ale zato bezpečně.

A po příjezdu do cíle a k poslednímu, koneckonců vcelku náročnému vědomostnímu testu, přistoupili velmi zodpovědně, přes všechny předchozí trable. V programu akce naprosto jasně stojí, že:

… Soutěžící ukončí svoji soutěžní jízdu odevzdáním jízdní dokumentace a absolvováním vědomostního testu nejpozději do 19 hodin…

Důslední pořadatelé by se toho pravděpodobně měli zásadně držet, že ano? Avšak právě z tohoto titulu špatného počasí, se pořadatelé rozhodli pro prodloužení lhůty, aby i těm, které tohle postihlo, poskytli stejné šance jako ostatním. Kupodivu se ale našlo i pár jedinců, kteří tento fakt nevítali zrovna nadšeně. Hmm.. co dodat? Asi jen že.. ONI na Ještědu nebyli…

Nicméně, předávání cen a vyhlašování vítězů proběhlo ve velice sportovní a kamarádské atmosféře ve stylu „úsměvy od ucha k uchu“ a komentáři to jen hýřilo. Ač od rána přítomen a povolán k různým dalším akcím, dokonce i pan Ing. Holšán, zástupce Hasičské vzájemné pojišťovny a.s., jednoho z hlavních sponzorů CCK akcí, tuto prodlevu respektoval jako nepředvídatelnou! A s úsměvem spolupředával ceny vítězům. Děkujeme a velice si toho vážíme!

Vyhlášení pořadí účastníků

V letošním ročníku byly vypsány čtyři soutěžní kategorie. Cena tiskárny OL-print nemohla být bohužel udělena.

Cena Škoda auto muzea

Na prvních třech místech se umístili soutěžící, kteří dosáhli nečekaně vysokého počtu bodů a prokázali skutečně mimořádné znalosti.

  1. M.Trhlík 25 b. (tj.plný počet!)
  2. T.Loukota 23 b.
  3. J.Kubíček 21 b.

Pohár Hasičské vzájemné pojišťovny

  1. M.Barborka
  2. T.Kostrba
  3. M.Trhlík
  4. P.Kůrka
  5. J.Kačerovský
  6. O.Láska
  7. M.Hlávka
  8. P.Růžička
  9. T.Loukota
  10. Č.Hurych

Pohár primátora města Mladá Boleslav

  1. M.Trhlík
  2. M.Barborka
  3. T.Loukota
  4. T.Kostrba
  5. J.Kačerovský
  6. O.Láska
  7. P.Kůrka
  8. P.Růžička
  9. Č.Hurych
  10. M.Hlávka
  11. P.Studničný
  12. R.Zahejský
  13. M.Probošt
  14. M.Rajman
  15. J.Hanuš

Poděkování sponzorům

  • Hasičská vzájemná pojišťovna
  • Město Mladá Boleslav zastoupené primátorem Ing. Svatoplukem Kvaizarem
  • Tiskárna OL print

Poděkování si zaslouží průvodkyně Škoda auto muzea, která projevily velké pochopení pro badatelské potřeby, nehleděly na čas a zpřístupnily badatelům i útroby vystavených vozidel.

Závěr

Nakonec, také tradičně, zvítězil každý, kdo se zúčastnil a jedna z nejoblíbenějších částí programu – oldiesparty, která následovala po vyhlášení výsledků, skončila v neděli… ehm… ve tři ráno… Co dodat? Snad jen, že věříme, že tento ročník CŠW opět zaznamenal změny k lepšímu a už teď se těšíme na ročník příští.

Organizační vébor CCK Brno