US cars v brněnském Avionu

V sobotu 16.7.2006 to u jednoho brněnského “šópinkparku“ vypadalo jako ve Státech na 4. července. Všude vlály hvězdnaté vlajky s pruhy a na parkovišti stály, popojížděly i sprintovaly desítky pravých amerických bouráků všech možných značek, druhů a roků výroby. Je vidno, že tahle sorta veteránistů pečlivě srazy sleduje, neboť se sjeli i příznivci US cars také z okolních zemí.

US cars v brněnském Avionu

Za pár korun vám bylo dovoleno si trochu „přirozmlátit“ jednu zkomírající Sierru… Holt, děti by se asi měly na něčem trénovat…

sierra demolition

Po diskusích s majiteli a fanoušky člověk nakonec zjistí, že ten sen vlastnit opravdového veterána, legendu, kterou zná celý svět, vlastně není až tak nereálný a že namísto shánění nějakých takřka nedostupných součástek a dílů, placení horentních sum různým překupníkům, kterým se v pravý čas podařilo skoupit sklady, všechen ten čas a ježdění po burzách aby z toho nakonec, po těch letech dřiny měl nějakou tu škodovku, která ho stejně vyšla na statisíce, se vůbec nevyplatí. Čím dál více opravdových veteránistů se přiklání k názoru, že dnes renovovat českou značku je dobré tak akorát pro milionáře. Pokud to tedy myslíte vážně a ne jen renovaci na bázi spreje.

Fireballs

Sraz měl bohatý a zajímavý program, který vyvrcholil, jak jinak, koncertem The Fireballs. Ty za pár týdnů opět přivítáme také na Classic Car Weekendu v Bystřici.

Ať už se nám to, majitelům a ctitelům vozů evropských značek, líbí či ne, ať už s tím souhlasíme nebo ne, dojem (a hlavně objem!) z amerického osmiválce je zkrátka nenahraditelný.