CCW Retro

Výstava dobových artefaktů

V posledních třech ročnících doprovází Classic Car Weekend výstava sestavená z dobových předmětů v Městském muzeu v Bystřici. Šéf muzea, Dr. V. Cisár, má pro recesi smysl a tak nám s výstavou vydatně pomáhá. V letošním roce se výstava opět rozrostla a nesla se v duchu hesla Kdo si hraje, nezlobí.

CCW Retro

Vystavované hračky, které byly ještě před pár lety běžné na pultech hračkáren, jsou dnes předmětem velkého sběratelského zájmu. Snad ani nechtějte vědět za jaké ceny se mezi sběrateli prodávají některé zvláště zachovalé kousky.  Neuvěříte!

CCW Retro

Drtivá většina vystavovaných předmětů byla zapůjčena ze sbírky F. Proseckého a P. Kumhala. Oba sběratelé, spolu s J. Novotnou, také výstavu dlouho a velmi pečlivě připravovali. Soudě podle nadšených ohlasů v návštěvní knize, připravili autoři výstavy milou, nostalgickou vzpomínku mnohým návštěvníkům.

Samostatnou součástí výstavy pak byla vůbec první veřejná prezentace unikátního souboru fotografií, zhotovených původní technologií a vystavované se souhlasem Škoda auto muzea. Jde o fotografie, jejichž autorem byl ve většině případů Vilém Heckel, na přelomu páté a šesté dekády min. století, dvorní fotograf automobilky.

CCW Retro

Kdo se na výstavu nedostal, snad jej do její atmosféry přivede těchto pár fotografií. Nemusíme snad ani dodávat, že příští rok bude výstava v Bystřici opět.

Redakce