CCK na startu Formule A1

Masarykův okruh v Brně se o víkendu 7. a 8. října 2006 opět stal místem, kam se sjeli fandové motoristického sportu zblízka i daleka aby viděli premiéru závodů formule A1 u nás. Tato formule je novinka, jede se teprve druhý ročník. Svým pojetím se má však blížit závodům F1.

CCK na startu Formule A1

Efjedničky to sice nejsou, nicméně celková atmosféra je s opravdovými F1 okruhy takřka k nerozeznání. Nechybí šílený řev motorů, davy diváků s vlajkami, show (tedy zde spíše – „šou“) a hlavně hejna štíhlých, dlouhonohých modelek (pozn. redakce: I na CŠW a CCW se již několik děvčat pro pózování přihlásilo!).

Při premiéře těchto závodů v ČR nemohli chybět jezdci ze stáje CCK.. a tak hned TŘI sportovní vozy, lakované tradiční červení v odstínu „Ferrari red“, stály před naplněnými tribunami na startovním roštu hlavního závodu.

Závod odstartoval muž, který je legendou všech legend a na legendy futrál – sám velký „Fitti“, ano, Emerson Fittipaldi.

Dramatický závod dopadl pro české barvy skvěle. Tomáš Enge dojel na výborném druhém místě. Jak řekl Tomáš po závodě, divácká kulisa byla tak fantastická, že riskoval vysokou pokutu a divákům se odměnil vykroužením několika piruet (s vozidlem – rozumí se).

CCK na startu Formule A1

Ale to poněkud předbíháme, takže zpět k těm třem červeným sporťákům z CCK na startu. Závod jsme, pravda, nejeli neb naše role byla, žel, jiná a mnohem skromnější. Pořadatelem jsme byli začleněni a se svými vozy najati coby námezdní řidiči, „kárbojs“, kteří pouze naložili skutečné a pravé piloty formulí aby s nimi objeli čestné kolečko po trati závodu před startem. Nicméně…i tak to byl skvělý zážitek!

Redakce