Škoda 1203 podujatie

V predposledný augustový víkend sa uskutočnilo už takpovediac tradičné podujatie – zraz automobilov Škoda Š 1203, 1202 a 1201 – organizované firmou Ocelot, ktorá sa zaoberá predovšetkým generálnymi opravami týchto vozidiel. Spoluorganizátormi boli VAG – I – noviny Bystré.

Škoda 1203 podujatie

Zo Slovenska jedinou posádkou my!?

Počnúc piatkovým poludním prebiehal v areáli kúpaliska obce Bystré (v Orlických horách), príchod posádok, registrácia apod. Zišli sa tu najrôznejšie „tisícdvestotrojky“ od najkrajších „lešteniek“ po skorodované „nešťastia“, tak bežných modifikácií, ako i špeciálne upravených. Absolútna väčšina účastníkov bola z Čiech, jedna posádka dorazila z Drážďan no a zo Slovenka sme na hanbu sveta boli jedinou posádkou my. Š 1202 prišli len dve a Š 1201 žiadna! Veľký záujem účastníkov upútal automobil TAZ 1,9 D (typu Š 1203 D) so vznetovým motorom VW. Večer bol pripravený program pozostávajúci z oficiálneho privítania šéfom Ocelotu, z premietania rôznych filmov súvisiacich s Š 1203.

Spanilá jazda

Na sobotňajšie dopoludnie bola naplánovaná „spanilá jízda“, ktorej však predchádzali humorne ladené testy vodičov, pri ktorých asistoval i príslušník policajného zboru ČR. Po vyhodnotení testov sme boli za „dobré“ výsledky odmenení rôznymi drobnosťami a rozišli sme sa k svojim plechovým láskam, aby sme sa pripravili na štart.

„Spanilá jízda“ prebiehala na trase Bystré – Dešťné v Orlických horách, kde bola naplánovaná približne hodinová prestávka. K plynulosti cestnej premávky prispieval i „náš“ policajt, ktorý usmerňoval dopravu, čo bolo vzhľadom k počtu našich vozidiel nevyhnutnosťou. Samotná jazda bola jedným z najkrajších zážitkov z celého zrazu. Okoloidúci ľudia nás s úžasom sledovali, mávali nám, tlieskali, volali na nás, bolo to nádherné…

Škoda 1203 podujatie

Po návrate na našu základňu boli posádky niektorých áut odmenené, medzi inými aj tá naša – označená ako najvzdialenejšia, veď cestou z Košíc sme urazili bezmála 600 km. Následne bola odštartovaná „zimná olympiáda“, ako i ďalšie súťažné disciplíny.

Ukončenie

Večerná živá hudba rozprúdila tanečnú zábavu. Potom nám už zostávalo sa len dobre vyspať, dopoludnia sme sa rozlúčili a vymenili si kontakty a so záväzkom zúčastniť sa na nasledujúcom ročníku sme sa pomaly rozišli.

Posim