VII. Classic Škoda Weekend

Pohodový lidi, krásný auta a Rock´n Roll… Tak by se dal stručně popsat letošní Classic Škoda Weekend. Akce se konala v termínu 16.5. – 18.5. 2008, přičemž v pátek přijeli do kempu Rumcajs v Jičíně ti nejvzdálenější. Na programu byla volná zábava u půllitru s pivem až do nočních hodin.

Sobotní ráno nás přivítalo krásným slunečným počasím, čili vyhlídky na hezkou sobotu více než příznivé. V sedm ráno jsem se tedy nalodil do kila a vydal se směrem do Nový Paky pro mitfáru Lucku. A v osm hodin jsme už čekali v kempu na ostatní, až probudí sebe i svoje vozidla, abychom se tak nějak pospolu přemístili do místa startu do orientační soutěže – parkoviště před muzeem Škoda. Následovalo zaregistrování se do soutěže, každý obrdžel visačku, plakát, program apod. Vstup do muzea byl pro účastníky akcez darma, tak jsme se šli taky podívat, ale nic novýho pod sluncem.

V Hoškovicích jsme chvíli počkali na příjezd trucků ze spanilý jízdy, řeknu vám, i ty kamiony maj něco do sebe, :-) poté byly na programu sprinty, ovšem těch se posádka naše a červeno-modro-bílý tisícovky neúčastnila, protože tam máme oba stejně jiný motory a nebylo by to zcela fér.

Raději jsme se vydali hledat nějakou tu hospůdku na oběd. Cestou jsme ještě řešili porodní problémy na litrovi, protože toto byla první větší jízda po přestavbě. Nakonec se ale autí udobřilo a dojeli jsme až do Hodkovic nad Mohelkou, kde jsme narazili na výbornou restauraci. Nebejt Lucky, tak bysme tu hospodu snad ani nenašli. :-) No a po dobrym obídku jsme se vydali do třetí etapy, i když už to nebylo úplně ono, protože trasu už jsme s Luckou více či méně znali a úkoly jsem znal já (trasu jsme připravovali s tátou, jeli jsme tedy mimo soutěž). Ale jelo se pěknou krajinou, slunce svítilo, takže jsme jeli na pohodu. Cestou se našlo pár krásnejch vraceček, ale ověřil jsem si, že ta 130tka na to prostě výkonově není, klidná a pohodová jízda jí vyhovuje daleko lépe. Ostatně Lucce taky chvilku trvalo, než si na můj občasnej jízdní styl zvykla. :-)

Kolem pátý hodiny jsme dorazili do kempu a vyhodnocovali jsme výsledky, aby se v 19 hodin mohly vyhlásit. Jak je již tradicí na akcích Classic Car Króžku Brno, vítězem bývá každý, kdo dojel do cíle, jen dva jistě šťastní nešťastníci, kteří byli druzí a třetí. A tak si z této povedené akce (i když s malou účastí) každý odnesl malý diplom za první místo a každý v posádce vozu obdržel krásnej hrneček. Pak už se jen klábosilo, jedlo, popíjelo, až do nočních hodin.

VII. Classic Škoda Weekend

V neděli se pak ti, co zůstali v kempu začali rozjíždět do svých domovů. Za sebe můžu říct, že už se moc těším na Classic Car Weekend do Bystřice nad Pernštejnem, který se bude konat 22. – 24.8. 2008. Snad mi to vyjde a budu se moci zúčastnit opět asi s mojí stovkou, bo druhá možnost by byla tátův Tudor, ale s tím bych asi tak daleko jet radši nechtěl. Je to pro mě stále ještě moc cennej kousek.

Tak nashledanou zase na dalším srazu.

Jirka Davídek