Ameriky v Americe

Už dlouho se chystám napsat reportáž ze spojených zemí amerických. Dnes přišla ta správná chvíle. Včera jsem se dostal do míst, kde každého veteránistu zabolí srdce při pohledu na staré krásné skvosty z 20. – 70. let minulého století, rozpadající se postupem času…

Ameriky v Americe

Tento příběh se odehrává ve státě Montana, kousek od města Kalispell. V krásach místní krajiny je kousek za městem Antik, který jako reklamu pro své podnikání zvolil starého forda z 20. let. Nedalo mi to a prostě fotografii jsem musel mít. První, co nám bylo majitelem řeceno bylo, že fotografie můžeme pořizovat, ale že není pojištěn, tak ať se nezraníme. Po nafocení asi 5 kusů automobilů, padla řeč že se zajímám o automobily a že mám u nás v České republice také jedno autíčko staršího data výroby. Na to konto padlo, ať se jdeme podívat za roh, že tam jich taky pár má. Nadšeni, že ulovíme další fotografie bylo veliké. Tak jdeme a jdeme plní nadšení a první dojem byl: Ty krá.o! (omlouvám se za uvedený výraz). Zahrada plná aut, starých aut, krasných aut, amerických aut, vzácných aut. Nevědel jsem, co fotit dříve a kam jít. Vysloužilá auta nejrůznějších značek byla prostě úžasná a kdesi tam v hloubi duše to opravdu bolelo. Však se podívejte na fotogalerii a pochopíte!

Při opětovné konzultaci s majitelem, zda je nějaké auto pojízdné a co by stálo, nám bylo sděleno, že je to různé. Ale že třeba Chevrolet ze 70. let, který má najeto cca 60tis mil, by stál 900 dolarů.

Tak pro dnešek je to téměř vše, pokud má někdo konkrétní zájem o informace o nějakém americkém automobilu, tak nechť zanechá vzkaz. Velice rád se pokusím daný typ objevit a zjistit veškeré informace od majitele. Zde je to ráj krásných starých aut v pohybu.

Sagemcr

Fotogalerie