X. Classic Car Weekend

Jubilejní, již desátý!!! ročník oblíbeného Classic Car Weekendu se konal 20. – 22. 8. 2010 v Bystřici nad Pernštejnem a jejím okolí. Na rozdíl od loňských přívalových dešťů panovalo dokonalé počasí, ve kterém si téměř 70 posádek náležitě užívalo akci, která se odvíjela podle osvědčeného scénaře.

X. Classic Car Weekend

Na programu byla  mírně soutěžní Famózní obousměrná krasojízda kouzelnou krajinou Karafiátových broučků, v městečku Svartka bylo připraveno malé občerstvení, výstava veteránů a v místním muzeu i ojedinělá, jen pro tuto příležitost připravená, výstava automobilových prospektů ze soukromých sbírek.

Na zcela novém náměstí v Bystřici nad Pernštejnem, resp. v jeho amfiteátru, proběhla za doporovodu skvělých The Fireballs módní přehlídka a následně moderovaná Pompézní soutěž elegance.

V podvečer následoval přesun účastníků a jejich vozů do areálu internátu Zemědělské školy. Zde proběhl slavnostní přípitek a oslava jubilejního X. ročníku CCW, následovaná Bombastickou oldies party za opětovného doprovodu nejlepší české R’n’R kapely The Fireballs, která se protáhla až dlouho do noci.

Soutěž elegance

Těší nás, že kvalita a úroveň připravenosti posádek v této disciplíně stáloe stoupá. Opačnou stranou této mince ale je, že objektivní hodnocení je čím dál těžší. Letos jsme měli k dispozici porotu složenou z profesionálů, ale i tak byl výběr pouhých deseti finalistů velmi obtížný. Jelikož všichni finalisté byli opravdu skvělí, tak nakonec o pořadí na prvním až desátém místě rozhodl los (asi na potřetí).  :lol:

  1. Jun Milan – Gaz 24
  2. Hájek Pavel – VW 1300
  3. Nagy Marian – Renault 16
  4. Borovan Filip – Octavia
  5. Pavlišta Stanislav – Aero 662
  6. Šmíd Jan – Tatra 57
  7. Hamrozi Aleš – MGB GT
  8. SázavskýMartin – Marlin Berlinetta
  9. Pulec Milan – Ferrari 246 GTS
  10. Němeček Martin – Š 1000

Hlavní soutěž

(Pořadí na prvních dvaceti místech)

  1. Jun Milan – Gaz 24 – Nížkov
  2. Sázavský Martin – Marlin Berlinetta – Střelice
  3. Hamrozi Aleš – MGB GT – Opava
  4. Šmíd Jan – Tatra 57 -Troubsko
  5. PhDr.Pulec Milan – Ferrari 246 GTS -Prostějov
  6. Hájek Pavel – WV 1300 -Třebíč
  7. Nagy Milan – Renault 16 – Dunajská Lužná
  8. Němeček Martin – Š 1000 MB – Česká Lípa
  9. Filip Borovan – Š Octavia – Brno
  10. Veselý Vít – Simca 1301 -Praha
  11. Štarha Pavel – Sunbeam S8 -Tišnov
  12. Hošková Marcela – Barkas 1000 -Praha
  13. Drdla Zdeněk – Š Octavia – Bystřice n.P.
  14. Pilgr Martin – Š 110 L – Zbraslav
  15. Šesták Roman – Lada 1500 – Rebešovice
  16. Šimon Jakub – SAAB 96 -Liberec
  17. Valach Jan – Triumph GT -Praha
  18. Tvrdík Luboš – Spartak -Brno
  19. Voříšek Jan – Simca Aronde -Beroun
  20. Pavlišta Stanislav – Aero 662

Velmi nás těší skutěčnost, že ve startovním poli jednak roste zastoupení značek a zvláště pak, že mnozí z vás – účastníků, neváháte dorazit do Bystřice i z hodně velké dálky. Těmto posádkám patří zvláštní poděkování!

Zda byl či nebyl X. Classic Car Weekend vydařený musí posoudit každý sám a pokud nám dáte svoje připomínky vědět, pomůžete tak vylepšit příští ročník.

A na závěr ještě přidáváme velké poděkování véboru CCK, který patří všem členům klubu, kamarádům a příznivcům, bez jejichž velké pomoci by se akce konat určitě nemohla.

Organizační vébor CCK Brno

Fotogalerie