Automotive Museum Pontiac

San Diego

V tomto ne příliš klidném městečku, jež se nachází jižně od známého města Los Angeles, je jedno z museí automobilů, se zaměřením na značku Pontiac. Po zaplacení 10 dolarů můžete nakouknout do minulosti již zmiňované automobilové značky. K vidění jsou vozy od prvopočátku výroby až po současnost.

Automotive Museum Pontiac

Ke každému vozu je malé povídání s základními parametry, které jsem pro web cck-brno.com nafotil, aby se nejen klubovým nadšencům ale i veřejnosti ukázala pravá síla vozů, které mají duši. Mezi zajímavostmi, které je možné vidět v museu, je také to, co asi každý majitel hrdě vyzdvihuje – bižuterie svého vozu. Tato výstavní plocha má několik výkladních skříní, kde jsou uloženy originály těchto vzácností pro jednotlivé modely vozů. Bohužel nedařilo se vše dokumentovat, jelikož všechno bylo chráněno sklem.

Když odbočíme od Pontiacu a koukneme na oddělení motocyklů, tak můžeme shlédnout první motocykl Indian, ale zároveň i ten úplně poslední, který byl vyroben v roce 2003. Holt dnešní svět je krutý i na značky, které mají tradici a jsou jakýmsi symbolem.

Toť stručně o muzeu a tak neváhejte a kochejte se fotografiemi, které jsem pro vás všechny příznivce nafotil.

Sagemcr

Fotogalerie