Zdravím vespolek

,
Rád bych se dozvěděl názor na reálnost testace nově pořízeného Pionýra a následné získání veteránských dokladů pro provoz na pozemních komunikacích.
Po delší době okouzlení jsem si konečně udělal radost a pořídil mazla domů, jenže bych jej taky rád někdy projel k ostatním bláznům. Pionýr však nemá technický průkaz ani SPZ.
Stroj je funkčně v překvapivě dobrém stavu, proto je mi líto nechat ho jen na pole. Některé chybky dořeším o nejbližším víkendu, opravdu je to "funglovka" a stydím se, že jsem ho ještě ani nestihl pořádně umýt.
Vlastnosti:
- Po jízdní stránce bezchybný, startuje, brzdy v pořádku, řazení taky.
- Klakson umístěn na spodní straně bříška - bez problému umístím na původní místo
- Přední blatník údajně z modelu 23 - pokud se toto nedá považovat za dobovou úpravu, nahradím originálem
- Drobné oděrky a jeden ulomený úchyt krytu pod sedlem, viz foto
- Asi největší problém - jedná se o model 20, přestavěný na 21, tzn. že na štítku je uvedeno 20, ačkoliv konstrukcí úplně odpovídá modelu 21
--- oddělané revmaplechy, místo toho stupačky + bříško 21čky
--- dalo by se toto považovat za dobovou úpravu - předělání na "sportovní" model?
Přikládám fotografie pro reálné zhodnocení situace:
Příloha:
cely.jpg [ 1.81 MiB | Zobrazeno 23684 krát ]
Příloha:
detail.jpg [ 210.59 KiB | Zobrazeno 23684 krát ]
Prosím o názory, zda je vůbec možné projít v tomto stavu testací - samozřejmě po vyleštění
Rád také příjmu jakékoliv podněty, co napravit - vrtání se v tom stroji mám jako koníček.
Díky všem.
Dominik