Právě je středa 6. prosinec 2023, 22:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Změna zákona o provozu vozidel
PříspěvekNapsal: úterý 20. srpen 2013, 5:57 

Tak tu máme ode novelu zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích. Jsou tam dvě zásadní věci, které se týkají dočasného vyřazení.

1. dočasné vyřazení jako pojem se ruší!! nově "vozidlo vyřazené z provozu"
2. trvalé vyřazení pojem zrušen!! nově "vozidlo zaniklé"

Doplněn §12 odst. 4
(4) Trvá-li vyřazení silničního vozidla (dosud depozit) z provozu déle než 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, je vlastník vyřazeného silničního vozidla povinen bez zbytečného odkladu po uplynutí této lhůty oznámit obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností adresu místa, kde je vyřazené silniční vozidlo místěno a účel jeho využití.

A zejména článek II - Přechodná ustanovení a zejména odst 4.
Silniční vozidlo se dále považuje za zaniklé, pokud ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona
a) je dočasně vyřazené z registru silničních vozidel po dobu přesahující 18 měsíců a vlastník tohoto vozidla do 1 roku ode dne nabytí účinnosti tohoto
zákona neučiní oznámení podle § 12 odst. 4 zákona č. 56/2001 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, nebo ......

Takže to pro nás znamená jednu zásadní povinnost a to do 31.12.2015 musíme oznámit na úřad, kde máme ty naše "vraky uskladněny", jinak nám vozidla zaniknou (budou trvale vyřazena)!!!!!!!!!!!!!!!!

A popatek se taky samozřejmě mění - vyřazení z vozidla (dosud depozit) je za 200,- Kč !! (místo dosud 50,- Kč)

Další již méně podstatná věc je ta, že plný moci na přepis musí být ověřeny podpisy, pokud jsem to dobře pochopil ten text.

Všechny tyto věci však platí až od 1.1. 2015, takže máme čas se na to v klidu připravit, nebo nám to zase do té doby změní.
Je tam toho asi více, ale toto je asi nejzajímavější. Něco platí už od roku 2014, ale nějak jsem nepochopil co?? Asi ty značky na přaní?

Předmět příspěvku: Re: Změna zákona o provozu vozidel
PříspěvekNapsal: čtvrtek 22. srpen 2013, 7:39 

chápu-li dobře, vztahuje si i zpětně, tj. na vergly co jsou v depozitu např. 5,6,7 ... let?

PříspěvekNapsal: pondělí 2. září 2013, 8:07 

Ano taky jsem to tak pochopil!! Proto jsem to sem napsal, aby nám ty naše plechovky nevařadili natrvalo!!

PříspěvekNapsal: pátek 6. září 2013, 21:07 

Tohle ne že nehraničí se šikanou a zasahováním do soukromí ale toto JE ŠIKANA a ZASAHOVANI DO SOUKROMI ze strany samozvaných tyranů,co je komu kurňa potem kde mám uskladněn svůj majetek?? Podat vysvětlení obecnímu úřadu kde mám vergl?? To jako půjdu za věčně nakuleným starostem a budu mu vysvětlovat že sem magor co má ve stodole vergl se kterým se možná podruhé ožením?? Za dalších pět let budem podávat vysvětlení na fízlarnu kam dáváme a co děláme se špinavýma fuskama. Teď babo raď koho jít na podzim volit. Du si dát becherovku...

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina