Škoda 1101 Tudor na Sri Lance

Tento Škoda Tudor se značkou CN-3305 byl poprvé na Sri Lance registrován britským plantážníkem (jehož jméno však v původní registraci není zaznamenáno). Automobil měl postupně čtyři majitele a poslední (elektro inženýr a nadšenec pro vozy Škoda) jej vlastnil 15 let.

Škoda 1101 Tudor na Sri Lance

Přestože karosérie byla v dost ubohém stavu, zbytek vozu byl naprosto kompletní a původní. Po mechanické stránce dokonce ve výborném stavu!

V roce 2004 jej zakoupil nynější majitel, p. Mahesh Mallawaratchie a začal s renovací. Ta trvala více než rok.

Chladič a nádrž musely být vyrobeny zcela znovu, jelikož tyto dva komponenty již byly nepoužitelné. Také přední maska, rámečky světel a další díly musely být vyrobeny na zakázku. Automobil byl vybaven novým elektrickým systémem, navrženým na původních 6V.

Jelikož originální rozměr pneumatik nebyl lokálně dostupný, tyto byly nahrazeny závodními motocyklovými pneu o rozměru 16/600.

Ze tří Tudorů kabrio, které byly na Sri Lanku dovezeny, dva nyní vlastní p. Mallawaratchie. Druhý vůz momentálně prochází kompletní renovací.

Automobil je ve velké oblibě a nyní slouží k pronájmu při různých příležitostech, jako jsou svatby a reprezentace. Jedinou „stížností“ zákazníků je snad to, že nemá klimatizaci. Ale snad to je vyváženo projížďkou v tomto neobyčejném automobilu….

Mahesh Mallawaratchie