Historic Route 66

Ani při druhé návštěvě spojených států opět nesměla chybět nějaká zajímavost ze zrodu motorismu. Tentokrát jsem byl okouknout prababičku – silnici s legendárním názvem Route 66. Tato silnice byla vybudována ve 30-tých letech minulého století a propojovala Chicago s Los Angeles. Nejedná se o nejstarší cestu ale o nejdelší. Podoba, kterou známe ze současnosti, je mnohem mladší a to ze 70-tých let.

Historic Route 66

V dnešní době je silnice z větší části přestavěna, či dokonce zrušena a její krásu můžeme odhalit z drobných zbytků, které jsou buť za ostnatým plotem, či se jen tak tyčí v přírodě a ukazují, kde že ona legenda kdysi žila. Vlastně přestavěná silnice nese stále označení Historic route 66. Každý správný motorista, který navštíví USA, by měl si alespoň tyto části silnice prohlédnout a nadýchnout se atmosférou let minulých, kdy se zde proháněly vozy, o kterých dnes pouze sníme a kterých je ve státech sice stále mnoho, jenže již jenv podobách spících krás.

Když už pojedete touto cestou, tak určitě narazíte na městečka, která byla silnicí propletena. Tam dnes jsou převážně muzea a suvenýry, která legendou žijí. Nafotil jsem pro vás, příznivce, pár fotografií z cest a uloupl kousek legendárního asfaltu, který voní. Voní dobou, kdy amerika byla ještě posetá krásnými věcmi.

A na závěr malá zajímavost, kterou musím zmínit. V jedné části této silnice bylo tak vysoké stoupání, že známý Ford T musel tento kopec celý vycouvat, z důvodu silnějšího zpátečního převodu.

Sagemcr

Fotogalerie