MBX Tour Chrudim 2010

V sobotu 15. května 2010 se v Chrudimi setkali na své první letošní akci majitelé vozů Škoda 1000/1100 MBX. Nakonec navzdory všem pesimistickým předpovědím počasí, se nad námi nebe slitovalo a i když bylo poměrně zima, tak alespoň nepršelo. Možná se za nás přimluvila Panna Marie, protože jako místo setkání bylo náměstí, jehož hlavní a zcela neodmyslitelnou dominantou je novogotický chrám zasvěcený právě jí.

MBX Tour Chrudim 2010

Konečný počet 9 vozů MBX se nezasvěcenému pozorovateli může zdát možná nízký, ale protože se jednalo o akci určenou pouze pro majitele MBX, tak vzhledem k počasí mohu vyjádřit s účastí spokojenost. Výjimkou byl jeden klasický vůz 1000 MB rakouské posádky z partnerského Veteranen Clubu Škoda Austria.

Základní myšlenkou tohoto setkání byla na straně jedné prezentace města Chrudim a jeho okolí zúčastněným posádkám a na straně druhé představení dnes již unikátních vozů Škoda 1000/1100 MBX chrudimské veřejnosti. Zda se tento záměr podařilo naplnit musí posoudit účastníci a přihlížející diváci.

Po vystavení vozů na náměstí jsme se v 11:30 vydali na okružní poznávací jízdu krajinou Železných hor. První zastávkou na naší trase byla přehradní nádrž Seč. Po prohlídce hráze jsme pokračovali vyhlídkovou cestou přes Horní Bradlo na rozhlednu Boika. Následoval přejezd hráze přehrady Křižanovice a  poslední zastávkou byla pobočka Národního hřebčína Kladruby ve Slatiňanech, kde jsme po prohlídce naši pohodovou akci zakončili.

Vladimír Liška