Suvenýr nebo nepotřebná veteš?

Úvaha o klubové kultuře

Na žádné pořádné veteránské akci nechybí nějaké to soutěžení. Soutěže bývají lehké i těžší. Soutěží se vážně i nevážně. Hlavně se však soutěží především pro zábavu a pobavení své i okolí a většina soutěžících na našich akcích (alespoň doufáme) to taky tak chápe a podle toho se chová.

Pořadatel se může setkat jen se dvěma problémy. První nastává v okamžiku, kdy na akci přijede tzv. soutěživý typ. Ten pak bojuje na krev, hledá skuliny v programu a v pravidlech a jestliže nevyhraje, podává protest. Druhý problém je, jak ocenit soutěžící???

Vítaný suvenýr nebo nepotřebná veteš

Každý klub se s tímto vypořádává po svém. Řešíme věc jinak a tak u nás sice vítěze neodměníme propiskou a diplomem, nezíská ani zahraniční zájezd či barevný televizor, ale zato bez diplomu, vždy jen za první místo, :-) neodjede nikdo! K zachování dekoru patří i VIP karty, tištěná čísla, několika stránkový Bulletin (program), plakát a letos poprvé na CŠW i akční hrnek. Dá-li bůh a hlavně sponzoři, bude z toho nová tradice.

Pro někoho to může vypadat jako zbytečně nabubřelý balast. Visačky jsou na nic, startovní čísla lze načmárat fixou na kus papíru, diplom nahradit potřesením rukou a programem je lépe se vůbec nezatěžovat. Za ušetřený peníz by raději koupil sud piva nebo lépe dva.

Na letošním CŠW jsme zaregistrovali, že řada vozidel byla vybavena proprietami z minulých akcí a tak je vidět, že snaha o zvyšování laťky klubové kultury se nemíjí účinkem.

A to nás těší!

Redakce