Jak jsem ji přeříz…

Stalo se to o v roce 2005, kdy ke mně přišla po dlouhé zimě. Byla celá bledá a já sem se jí ujal. Dlouho jsem ji sledoval. Přitahovala mně k ní zvláštní představa. Neudržel jsem se a vrhl se na ni… Začaly z ní létat kusy a po mém zásahu zůstala celá krvavě červená… Ne, žádné hororové scény..!!!. Jinými slovy- jak se z běžné oktávky, která nemá již další uplatnění stane zajímavá stavba která vzbuzuje zájem kolemjdoucích.

Jak jsem ji přeříz...

Co k této operaci potřebujeme. Předně auto – nejlépe nějaké, které má své nejlepší roky za sebou a nehodí se na renovaci (v tomto případě bylo auto již několikrát bourané, než se ke mně dostalo za odvoz). Dále nezbytnou flexku s řezným a brusným kotoučem, svářečku, nějaký ten plech na dovaření a trpělivost…

Průběh operace: Demontáž interiéru. Vytáhneme el. vedení ze sloupků a střechy, strháme strop až k čelnímu oknu. Dále demontujeme okna (odborným kopem z vnitřku auta) a tím máme nachystané auto k zásadnímu zásahu. Netrvá to dlouho a střecha je dole.

Pak už jen kamuflujeme pomocí svářečky místa, která prozrazují nedávnou přítomnost střechy a to jsou sloupky. Abych nezapomněl, tak změny se dočkaly i dveře a to tak že přišly o část rámu okna. Poté jsem po vzoru felicií navařil do rohů k prahům silné plechové trojúhelníky aby byla alespoň nějaká výztuha. Potom následovaly jen kosmetické změny včetně „nového laku“.

Celá tato sranda přišla na nějakých 1500,- ale když si chce člověk hrát… Není to sice z veteránského hlediska nijak cenný kousek ale ani to nebylo jako veterán myšleno. Současné době je hotov i rám na skládací střechu a samotná střecha bude na léto připravena. Jak to celé dopadlo vidíte na fotkách…

M.P.