Dědáčkova Octavia je opět fešanda

Zdravím všechny příznivce těchto stránek. Chci se s Vámi podělit o pár fotek a popsat průběh renovace mojí Octavie.

Dědáčkova Octavia je opět fešanda

Koupil jsem ji po dlouhým přemlouvání jednoho důchodce před rokem a půl a pomalu ji začal rozdělávat. Ze všeho nejdřívě mě to nedalo a zkoušel jsem ji nastartovat. Motor byl tak zatuhlý, že startér s ním sotva pootočil, tak šla na řadu klika. Podařilo se, chytl, jenže po přidání plynu pěkně střílel do výfuku. Děda neúmyslně přeházel kabely od rozdělovače. Nasadil jsem je dle pořadí a motor se rozběhl. Bohužel jen na tři válce. Po hlednání jsem zjistil, že druhý válec nemá tlak a abych zjistil, který ventil to je, zapálil jsem cigaretu vyhodil svíčku ven a válec jsem nafoukl. Ani nebudu popisovat jak to funělo z výfuku ven. Opět o práci postaráno, hlava dolů a vyměnit ventily, udělat vodítka, brus a šup s ní zpět. Pak se mě ale odměnila, když chytla a šla hezky na čtyři a jen si bublala… však to znáte ne? Je to v pořadí už moje třetí, ale až tuhle jsem dovedl do závěru, který posuďte vy sami. Je všechno originální, jen prahy jsou nové a kousky podlah vařené. Dále jsem nechal udělat celolak, původně tedy jen to co se opravovalo, ale nakonec když už tak už!

Pak nastala ta krásná věc jako je hledání dílů po garáži, čištění všeho zaprášeného a následné montáže. Byl to moc krásný pocit jak se z toho torza pod rukama opět stávalo pěkné auto. Užil jsem si své, když se s Octavií majitel loučil.. to víte 43 roků už na vás následky zanechá. Ten člověk chtěl zpět i poškozené těsnění, že je to z jeho auta. Měl jsem trpělivost a tak jsem se vším vyhověl.

Účastnil jsem se na srazu CCW06 v Bystřici, kde jsem měl kamarády s druhou Octávií a čtyřkolkou Velorexu. Všichni jsou moc spokojeni a těší se na další podobné srazy. Pokud by někdo potřeboval pomoc se sehnáním nějkých dílů, popřípadě poradit s opravou, rád vypomůžu, mám i prostory.

Nakonec chci poděkovat zejména pánům J. Karáskovi a P. Kumhalovi za jejich pomoc při testaci a vůbec za vstřícné chování.

Tak zatím zdar a veteránům zvlášť.