Boskovický sedmizubec

Vojenská vozidla let minulých a jejich civilní sourozenci, muži v zablácených maskáčích či přehlídkových uniformách, řízná pochodová hudba a řev motorů vrtulníků vířících prach, dělové věže obsypané dětmi a úmorně pálící slunce. To vše a spousty jiného je přesným obrazem akce pořádané 17. června vojenským veteran klubem Boskovický Sedmizubec ve spolupráci s vojenským útvarem AČR v Přerově.

Boskovický sedmizubec

Toto setkání příznivců nejen vojenské techniky se odehrávalo jednak v areálu firmy K&K Boskovice, jednak na přilehlých polích, kde mohla veřejnost zhlédnout ukázky pohybu kolové a pásové techniky v terénu a hlavně prohlížet sednutou trojici vrtulníků naší armády, představující největší lákadlo celé akce. Tyto stroje sovětské výroby, které lze již také jistě nazvat veterány, byly otevřeny pro veřejnost a v průběhu akce také předvedli nácvik slaňování posádky za letu.

Kromě množství gazů, uazů, tater, a jiného zeleného obrněného řinčícího plechu bylo možno na stojánce prohlédnout i nevojenská vozidla. K vidění bylo množství Československých a zahraničních motocyklů, naše vozy škoda, tatra a jiné zahraniční. Své setkání tu také měla pětice historických hasičských automobilů, které z velké části přijely po vlastní ose. Naštěstí se ale hasila pouze žízeň u stánku s občerstvením a vozy byly nerušeně k dispozici návštěvníkům, kteří si jistě zrovna tak jako já nenechají ujít příští setkání nejen v zeleném.

Berni