Tatry v Lednici

Počasí tomu takřka odpovídalo…

Jako každý rok, tak i toto léto proběhl kultovní sraz vozidel značky Tatra v Lednicko-Valtickém areálu. Letošního ročníku se zúčastnilo 65 vozů, převážně typu 613, jako ostatně téměř vždy.

Tatry v Lednici

Pochopitelně ani já jsem si nenechal tuto akci ujít a vyrazil se svou Tatrou po jižní dálnici směrem ku Lednici. Ranní jízda po prázdné dálnici, kde se v sobotním ránu míjejí většinou jen spěchajivší účastníci srazu, se jako každoročně stala nevypsaným závodem v tak trošku nad hranicí zákonem povoleného tempa. Někteří z nás dosahovali maximální rychlosti svých 613tek.

Po příjezdu následovalo rojení na velkém lednickém parkovišti, kde již tradičně probíhá oficiální zahájení této akce. Po zahajovacím ceremoniálu následoval start již tradiční pompézní kolony, která se pomalým tempem za doprovodu policie přemístila do Valtic, kde pro účastníky byla připravena prohlídka zámku, vinotéky s degustací a oběd. Odtud jsme se přemístili zpět do Lednice a to na zámek, kde jsme měli opět připravenou prohlídku celého areálu.

Bohužel tento ročník nemile poznamenala nepřízeň počasí, která nás nutila posedávat po kavárničkách, nebo v našich vozech, kde jsme si připadali jak služební řidiči, čekající na své soudruhy. Večer následovalo posezení s hudbou, někteří účastníci využili možnosti návštěvy Valtických hodů.

Velké poděkování patří Leošku Tržilovi za zorganizování této velmi povedené akce a za rok nashledanou.

M.O.