Ostopovice 2009

Zdravím všechny, kteří nebyli na setkání v Ostopovicích. Za sebe musím říct, že opět až na reklamu jedné politické strany, to bylo moc hezké a dobře organizované, nikde se nečekalo a bylo o nás dobře postaráno. Začalo to tak, že ráno byl sraz u mého domu v 8:00.

Ostopovice 2009

Všechny čtyři Oktávie se hromadně vydaly do nedalekých Omic, kam byl letos sraz přeložen, protože v Ostopovicích to terén hřiště již neumožňuje. Pomalu se přesunujeme směr Omice, počasí mírně zatažené, ale zatím nám přálo. V Omicích proběhla registrace, nějaké to občerstvení, uzená cigárka a domácí bábovka. Po občerstvení se přichytla startovací čísla a pak jsme jen čekali na start, který byl v 9:30.

Jelo se směr Ostopovice na první PK, dál na Nebovidy, Moravany atd. Další druhá PK byla v Rajhradě u Brna, kde bylo opět občerstvení – gulášek pro spolujezdce, ochutnávky vína a moc dobrá kávička.

Po splnění úkolů byla prohlídka památníku písemnictví a jelo se dál směr Hustopeče. Teď nám sice počasí už moc nepřálo, ale my jsme se nevzdávali. Občas nějaký ten smyk v točce byl ale naštěstí v malé rychlosti a taky očekávaný. Dokonce jsem nebyl sám. V pořádku jsme dojeli na náměstí, kde byl konec srazu a následný přesun do míst, kde proběhlo slavnostní předání cen od pana starosty Hustopečí.

Akce to byla moc hezká a líbí se nám, že každý rok se jede jiná trasa, ale na můj vkus až moc jednoduchá a dal bych větší interval odjezdu posádek.

Baryk, Prouza, Čočkyn a Špacír