X. CCW – slunce, seno, R’n’R

V sobotu po sedmé hodině ranní jsme si dali sraz se dvěma Octáviemi na již tradiční benzínce kousek za Brnem, odkud jsme po dotankování vyrazili svižným tempem směr Bystřice nad Pernštejnem. Sluníčko postupně vykouklo zpoza obzoru a vše tak nasvědčovalo tomu, že strávíme opravdu krásný letní víkend.

Po osmé jsme zakotvili na v tu dobu ještě poloprázdném, nádherně zrekonstruovaném bystřickém náměstí, zaregistrovali se a začali studovat obdržený program s programem. :-) Letos se z důvodu uzavření několika silnic pár dní před srazem nejelo podle tradičního šipkového itineráře, ale podle mapky se seznamem projížděných obcí a průjezdních kontrol. Mezitím se náměstí postupně plnilo vozy dalších účastníků a bylo se opravdu na co dívat.

Po půl jedenácté byla odstartována Famózní obousměrná krasojízda se třemi průjezdními kontrolami, kde jsme plnili různé úkoly a dostávali záludné otázky. :-) Vše bylo pochopitelně bodováno. Ve městě Svratka byl konec první etapy a na zcela zaplněném hřišti a výletišti nás čekalo občerstvení. Po doplnění energie jsme navštívili malé, ale krásné muzeum, kde jsme si mimo stálé výstavy prohlédli jen pro tento den vytvořenou expozici dobových reklamních prospektů na automobily všech možných značek. Tímto děkujeme všem, kteří ochotně ze svých soukromých sbírek zapůjčili tyto prospekty a pomohli tak vytvořit ojedinělou výstavu.

Po prohlídce muzea jsme ze Svratky pokračovali druhou etapou, která končila v cíli na bystřickém náměstí. Tady již byl připraven další program, kdy na pódiu v amfiteátru v dolní části náměstí hrála parádní rockenrollová skupina – The Fireballs a probíhala módní přehlídka, dokumentující vývoj oblékání až do 80-sátých let. Poté již došlo k Pompézní jízdě elegance, kdy byl každý stroj resp. účastník představen a jeho vystoupení obodováno. Při vyhlášení výsledků jízdy elegance jsme se všichni dobře pobavili, neboť se celkové pořadí díky nepřítomnosti všech finálových posádek (někteří již bohužel odjeli domů) a nedorozumění pořadatelů vyhlašovalo natřikrát, ale nakonec se všechno podařilo a vítězové byli po zásluze vyhlášeni. :-)

Mezitím již nastal podvečer, čehož jsme spolu s několika dalšími účastníky využili a jeli jsme na prázdné nádraží spáchat pár fotek v dlouhých zlatavých paprscích slunce, jež se právě pomaličku sklánělo za obzor. Odtud následoval přesun do sálu intru, kde proběhlo vyhlášení celkových výsledků, po němž prostor ovládli až dlouho do noci opravdu skvělí Fireballs, jejichž tepající rockenrollové hity velmi rychle vytáhly všechny účastníky od stolů, takže se taneční parket záhy zaplnil do posledního místečka.

V neděli ráno proběhlo loučení a postupný rozjezd směrem k domovům. Před tím jsme ale navštívili hotelovou restauraci a následně i kavárničku na náměstí, neboť tancem vyhládlé žaludky se právem dožadovaly vydatné snídaně. Po snídani nastalo další loučení a dělení. Já spolu s nadstrážmistrem Viktorem a jeho nadřízeným nadporučíkem :-) jsme vyrazili k vírské přehradě, kde proběhlo za značného zájmu civilistů fotografování. Po spáchání posledního fota jsme se rozloučili a každý z nás vyrazil opačným směrem domů.

Užili jsme si opravdu dokonalý víkend. Počasí narozdíl od loňských přívalových dešťů vyšlo skvěle, organizátoři odvedli výbornou práci a všichni účastníci vytvořili perfektní pohodovou atmosféru.  Za to si zaslouží poděkování. Všichni se již těšíme na příští XI. ročník.

Albert

Fotogalerie