Classic Car Weekend s Duchem

Poslední prázdninový víkend (25. – 26. 8. 2007) pořádal brněnský Classic Car Króžek svoji druhou velkou letošní akci – Classic Car Weekend. Dějištěm byla jako každý rok Bystřice nad Pernštejnem. Na tento sraz jsme vyrazili s Alenou sami, nikdo se k nám nepřidal. A hned úvodem musím napsat, že udělali chybu ti, co nejeli.

Classic Car Weekend s Duchem

Již při našem příjezdu na bystřické náměstí v sobotu po ránu, už bylo na co se dívat. Na parkovišti na náměstí již stálo cca 30 vozů, některé opravdu zajímavé a ve vynikajícím stavu. Většinu měly jako na většině srazů Oktávky a Felicie. Prohlédnout jsme si mohli i vozy z produkce druhé české automobilky Tatra – jeden Tatraplán a několik T-613. Šestsettrojka se bohužel nevyskytla žádná. Mezi dalšími několik Fiátků, krásná Volha 24 a několik rokem výroby opravdových veteránů, tj. předválečné výroby. Největší raritou byla asi východoněmecká Multikára, která se řídila vestoje.

Našeho veterána Ducha jsme zaparkovali mezi ostatní, naštěstí bylo přítomno i několik eRek, takže jsme nebyli alespoň papírovým rokem výroby nejmodernější. Po zaregistrování jsme si prohlédli současně probíhající výstavu nejrůznějších starých hraček a modelů automobilů, obhlédli všechny startující stroje a pak se šli občerstvit do blízké cukrárny.

Hlavním bodem programu byla jako na mnoha jiných srazech AOSka, v pojetí CCK spíše pohodová jízda okolím Vírské přehrady. Trasa nás zavedla na několik zajímavých míst, na některých jsme museli plnit různé úkoly: jet autíčkem na dálkové ovládání jízdu  zručnosti, na obrázcích poznávat různá historická technická zařízení či podle fotografie v itineráři hledat různé stavby. Nejjednodušším úkolem asi bylo rozeznávání různých piknikových pochutin. Itinerář končil opět na náměstí v Bystřici nad Pernštejnem.

Spolu s ostatními účastníky jsme zašli na pozdní oběd a pak se zase vrátili na náměstí, kde začínala soutěž elegance. Ta spočívala ve vyjetí s vozidlem na zvýšenou rampu, vystoupení z něj, aby bylo vidět případné dobové oblečení, o které v této disciplíně také šlo a pak několika větami představit svůj vůz.

Navečer jsme přejeli do blízkého kempu Na kopci, kde organizátoři vyhlásili výsledky soutěží a rozdali ceny a upomínkové předměty na tuto akci. V neděli už program nepokračoval, neměli jsme ani zajištěné ubytování a tak jsme ještě v sobotu večer odjeli domů. Akce byla stejně jako letošní CŠW hodně povedená a snad se na ní zase za rok potkáme…

Bigandrew