Cortina ve filmu

Historka z natáčení

Koncem ledna mi zazvonil telefon a na druhém konci se ozval jakýsi pán s prosbou, že Česká televize Ostrava shání do dokumentárního cyklu vozidlo Ford Cortina. S nadšením jsem souhlasil – komu se také poštěstí, že svoje autíčko uvidí v televizi a ještě mu za to zaplatí. Mělo se jednat o dva víkendové dny.

Cortina ve filmu

První den se natáčení konalo u Brněnského hotelu Continental a trvalo asi hodinku. Auto jsme opatřili německou SPZ a přistavili k hotelovému vchodu. Nemusím snad ani dodávat, že se tam auta běžně nevyskytují. Leda by zdolala dva schody. :-)

Druhý den se natáčelo ve vojenském prostoru ve Vyškově. To zabralo asi 4 hodiny. Bylo to různé popojíždění, couvání a otvírání dveří. Klíčová scéna spočívala v tom, že na hraničním přechodu objevili německého uprchlíka za zadním sedadlem auta, takže herec se několikrát soukal úzkým prostorem z kufru do interiéru. V podvečerních hodinách bylo dotočeno, štáb mi poděkoval za zapůjčení auta a já se odebral k domovu. Jednalo se o natáčení série Příběhů železné opony, vysílané každé pondělí ve 22 hodin. Konkrétně 9. díl s názvem Německý vězeň, který poběží 27.2.2006. Tak pokud budete mít čas, určitě se podívejte!!!

M.P.