Autobusy – umělecká díla J. Plodíka

Na burzách pořádaných pro sběratele „angličáků“ můžete vidět, vyměnit či koupit stovky modelů autíček představujících snad všechny značky z motoristické historie.

ŠKODA 8Tr

Mezi tou záplavou běžně vyráběných autíček jsou nepřehlédnutelné modely představující užitková vozidla a autobusy. A mezi nimi najdete opravdové klenoty, kterými jsou precizní, ručně vyráběné modely čs. autobusů a trolejbusů pana Jiřího Plodíka v měřítku 1:43. Jako materiál je použita dvousložková pryskyřice Axson.

Modely je možné bez nadsázky označit jako malá umělecká díla- Vždyť zhotovit 43 krát zmenšený model tak, aby vypadal jako jeho velká předloha, není vůbec lehké.

Jak vidíte na fotografiích, na modelech jsou perfektně zpracovány interiéry, všechny detaily na vozidlech i povrchová úprava. Pečlivá ruční práce umožňuje jít i do takových detailů, které na běžných, továrně vyráběných modelech nenajdete.

Chcete-li si obohatit sbírku o tyto unikátní modely – kontaktujte přímo pana Jiřího Plodíka.

  • jiri.plodik@seznam.cz
  • tel. 569 421 676 (večer)

Redakce

Komentáře

  1. Blahoslav Coufal říká:

    Dobrý den,
    chtěl jsem se optat, jestli děláte i modely na zakázku, případně jestli jste dělal model Karosa LC736 (zájezdová s nasáváním vzduchu nahoře?) a případně orientační cenu modelu??? Děkuji (chtěl bych nechat udělat tatínkovi, který na tomto autobusu kdysi končil a dá se říci celý život jezdil autobusy a blíží se mu 70tiny… polepy bych si možná zajistil sám, ale musím sehnat nějaké dobové foto přímo jeho karosy a poté rozměry modelu… Děkuji za odpověď.