Goodwood

V letošním červnu jsem navštívil velice známé místo v blízkosti tradičního anglického městečka Chichester. Nejspíše již tušíte o čem mluvím a pro ty co snad netuší, je právě tato malá reportážička.

Goodwood

Jedná se o místo nesoucí název Goodwood v překladu něco jako Dobré dřevo. Je to rozlehlé prostranství, kde byla postavena závodní trať a každý měsíc se zde konají nejrůznější srazy drahých luxusních káár rozmanitých značek. Ferrari počínaje, přes Lotus, Maserati až k BMW. Také je zde možné vidět autíčka staršího rázu z období 20. až 60. let, ale vidět můžeme i tunning.

Vzhledem k tomu, že uprostřed dráhy je malé letiště, pořádají se zde také lety a zábavná představení s letadly z druhé světové války. Vstupné je zdarma takže není co řešit a prostě vyrazit na výlet! Však je to pouhých 834,78 mil, což pro naše potřeby vynásobíme 1,61 a dostaneme: 1.344 km z Práglu. Takže Brňáci pozor! Máte to ještě o 200 km dál!!! :-)

Ale vraťme se ke Goodwoodu. Když si projdete celý výstavní areál, můžete se také svést traktůrkem za pouhé 2 libry po závodním okruhu, kde se můžete vcítit do pocitů nejrychlejších závodních jezdců a jejich čtyřgumových mazlíčků. Každým rokem se zde pořádají populární závody historických formulí a závodních aut, ale o tom si už můžete přečíst na těchto stránkách. Určitě se podívejte, co se chystá na září.

Ještě maličkost – na závěr malá informace pro jedince, kteří se vydají na tento krásný výlet. V blízkosti 2 kilometrů je fabrika s nejluxusnějšími auty nesoucí v logu dvě R. Den byl naprosto úžasný. Jak z hlediska počasí, tak i vystavovaných aut. Mohu vřele doporučit.

Sagemcr