Beaulie National Motor Museum

Navštívit tohle museum bylo mým snem od prvních okamžiků, strávených na anglické půdě. Poprvé jsem se o něm dozvěděl někdy v listopadu roku 2008, kdy jsme s mou drahou polovičkou trávili studijní časy v přímořském městečku Bornemouth. Toto místo jsme navštívili procházkou o vzdálenosti 2 x 8mil (25,6 km). Cesta byla děsivá, ale měla něco do sebe!

Beaulie National Motor Museum

Když jdete po okraji silnice a kolem vás jsou živí koně prohánějící se ve volné přírodě, tak to prostě stojí zato! Viz foto já a nějakej ten koník. Vraťme se ale ke koníkům pod kapotou. Tenkrát jsme muzeum nenavštívili z finančních důvodů. Ono dát 15 liber, když člověk nemá příjem, to je zlé.

Takže se píše datum 4.7.2009 a sen se stal skutečností. Navštívili jsme Motor muzeum. Já Sagemcr, drahá polovička a naše střela ze stáje NISAN modelového zařazení MICRA 1.0 Zaplatili jsme si vstup a já byl jak malej kluk, kterej chtěl vidět všechno nejlépe hned. První co jsme navštívili byl výletní vláček, který nás pomalou jízdou provezl po areálu muzea, včetně haly s autíčky, takže se mi vlastně splnilo přání – viděl jsem vše a úplně najednou.

Potom jsme navštívili jednotlivé haly. První byla s názvem TOP GEAR = což je show, která běží v anglických televizích a blbne lidem hlavy s různými testy aut, ale i bizarnostmi. Zrovna v tomto díle srovnávali Škoda Romster versus Alfa Romeo a nějakou malou nákupní tašku s označením IQ – to se prostě nedá srovnávat. Po protrpění této haly jsme přešli do haly s označením 007. Asi každý ví, o co jde. Zde bylo k vidění několik autíček, co anglický agent používal ve svých filmech.

Hlavní stan byl už plný osobitých automobilů nejrůznějších značek počínaje Jaguarem přes Vauxhall, Ferrari, Morisons MINI, MG a konče zase Jaguarem. Ale to už se pokochejte sami ve fotogalerii. Ještě bych zde upozornil na MINI, který byl použit v seriálech s MR. BEANem, dále velice zajímavý byl karavánek pro děti (jako jsou malá autíčka pro děti na hraní, tak tady byl prostě karavánek s vybavením) též ve fotogalerii.

Tak to by bylo asi všechno, výlet to byl krásný! Jediné co jsem maličko očekával, bylo, že na mě bafne něco z dílen československých, bohužel nic, ani maličkatá Škodovečka.

Sagemcr