Ameriky v Brně

V sobotu 25.července se po roce opět dočkali ti, kterým tluče srdce na všech osm válců. Ano, i letos (už podesáté) si v Brně dali dostaveníčko majitelé legendárních křižníků silnic. Akce se opět konala na parkovišti u Olympie (kdo ta parkovací místa navrhuje tak malá?) :-) a tak jako každý rok, se bylo na co dívat.

Ameriky v Brně

Popisovat všechna přítomná vozidla by asi nemělo moc cenu (z fotek poznáte určitě víc), tak jen malá ochutnávka: ´59 Cadillac Coupé De Ville, ´60 Cadillac Fleetwood, ´73 Ford Thunderbird, celá plejáda mustangů, no prostě krása. Pro mě ale vrchol přišel někdy kolem půl jedenácté. Při popíjení Kombajnérky jsem zaslechl ohromující rachot, vymykající se všemu okolo. Pohlédl jsem směrem odkud to šlo a… Ano, opravdu tam byl. ´73 Dodge Charger, zhmotnění mých snů. Ach jo, zase mě to bere, ale divte se mi, on je to vážně dechberoucí zážitek, pozorovat to monstrum, které se při každém sešlápnutí plynového pedálu na neutrál zakymácí, navíc ten zvuk…

Celá akce probíhala naprosto klidně, nechtěným zpestřením byla menší kolize dvou účastníků ze Slovenska, kteří se nějak nedohodli při parkování a rozhodli se seznámit nárazníky svých vozidel osobně. Vše naštěstí proběhlo beze škod a pánové se nakonec celé události ještě zasmáli. Jedinou kaňkou na kráse celého srazu bylo potom zrušení spanilé jízdy z důvodu nedostatečné kapacity policie, která dohlížela na právě probíhající závody motorek na Masarykově okruhu a na další akci jí prostě nezbyli lidé.

Na závěr mi zbývá snad jen poděkovat někomu tam nahoře za slušné počasí. Letos bylo tak akorát. Doufejme, že další ročník bude alespoň stejně tak vydařený, jako ten letošní.

Velkej Mára